fbpx

De

fleste sosiale medieplattformene fokuserer på korte videoklipp etter suksessen til Tiktok. Meta lanserer for tiden Facebook Reels over hele verden. Og det er lett å glemme at YouTube har sitt format med YouTube Shorts.

På kort tid har YouTube fått 5 billioner visninger over hele verden. YouTube har nå utvidet Shorts til også å vises på desktop. Med denne oppdateringen vil brukeren nå bli vist en rad med Shorts, og de korte videoklippene vil få enda mer fokus på plattformen og generere enda flere visninger.

Hva betyr dette for deg?

YouTube Shorts er en måte for merkevarer å få flere abonnenter og direkte visninger til en YouTube-kanal. Ved å legge ut Shorts kan merkevaren din få flere visninger, både på Shorts og andre videoer man har lagt opp, samt øke antallet abonnenter.

I tillegg til å lage Shorts, kan markedsførere også samarbeide med influencere om Shorts.

Hva er formålet?

Det er viktig å merke seg at formålet bak å lage en Shorts, TikTok, Snap eller Reels kan variere. Mens TikTok og Reels skaper muligheter for å bygge merkevarer, engasjement eller trafikk til et spesifikt produkt eller nettsted, skaper Shorts muligheter for å nå flere seere og bygge en YouTube-kanal.

Anbefaling

Kortformat videoinnhold ser ut til å stadig øke i popularitet. YouTube er fortsatt relevant med sitt langformede innhold. TikTok har nettopp utvidet videoene til 3 minutter, og Reels kan nå være opptil 60 sekunder lange.

Bruk YouTube Shorts for å komplettere din eksisterende tilstedeværelse på YouTube. Og hvis dere skal starte med innhold på YouTube, anbefaler vi at man vurderer en strategi som inkluderer YouTube Shorts!